Hoe maak je creme brulee?

Geplaatst op 23-04-2023

Categorie: Eten en drinken

Ben jij dol op creme brulee? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel vertel ik je hoe je thuis de lekkerste creme brulee kunt maken. Het is helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt. Met een paar simpele stappen zet jij een overheerlijke dessert op tafel. Lees snel verder en ontdek hoe je zelf creme brulee kunt maken.

Ingrediënten

Om creme brulee te maken heb je niet veel ingrediënten nodig. Het is belangrijk om de juiste ingrediënten te gebruiken voor een optimaal resultaat. Hieronder vind je een overzicht van wat je nodig hebt:

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je begint met het maken van de creme brulee, is het belangrijk om alles goed voor te bereiden. Begin met het voorverwarmen van de oven op 150 graden Celsius. Vervolgens ga je aan de slag met de vanillestokjes. Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg eruit. Bewaar het vanillestokje en het merg apart.

Stap 2: Creme maken

Doe de slagroom, het vanillemerg en het vanillestokje in een steelpan en breng het geheel langzaam aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat het vanillestokje een paar minuten trekken. Verwijder het vanillestokje en klop de eierdooiers en suiker in een kom. Voeg vervolgens de warme slagroom toe aan het mengsel en klop het geheel goed door.

creme bruleeStap 3: Creme brulee bakken

Vul de ovenschaaltjes met het creme brulee mengsel. Zet de schaaltjes in een ovenschaal en vul de ovenschaal met warm water tot halverwege de schaaltjes. Bak de creme brulee ongeveer 45 minuten in de oven totdat het stevig aanvoelt.

Stap 4: Creme brulee afwerken

Laat de creme brulee afkoelen en bestrooi het oppervlak met een dun laagje fijne kristalsuiker. Caramelliseer de suiker met een gasbrander of onder een hete grill totdat het mooi bruin is. Laat de creme brulee even afkoelen en serveer het vervolgens aan tafel.

Variaties

Wil je een keer iets anders dan de klassieke creme brulee? Probeer dan eens één van de volgende variaties: